✿ Faten Johary ✿ ஐ Faten Johary ஐ: Download font cun-cun

Wednesday, October 17

Download font cun-cun

Assalamualaikum ❤

Sebelum memulakan operasi nak download ni, saya nak bagi la dekat korang antara website yang korang boleh download font antaranya ...


Paling saya suka dafont . Dafont ni agak popular jugak . Ikut suka hati korang nak ambek dekat mana okeyy !

First step korang bukak website font yang korang nak download tu .

Klik gambar untuk jelas dan terang benderang


Pilih lar mana-mana yang korang berkenan dekat atas tu . Contoh kalau korang nak tengok keseluruhan font jenis Fancy korang klik je various tu okeyy 1


Bila dah jumpa font tercantik di dunia ni, korang klik je download dekat tepi tu. Automatik dia tengah download contoh macam dekat bawah .


Bila dah download tu korang klik yang ada format ttf or nama penuh dia at ic "TrueType Font" . Yang lain-lain abaikan .


Pastu tetiba keluar box ni korang tekan je Install dekat atas tu . Dan berehh !


Okeyy bagi masalah tade button install macam dekat atas tu jangan risau . Korang drag format ttf tadi ke desktop pastu right klik and ambek cut . Paste dekat font . Font tu dekat control panel . Jelas ?


Thank you for reading this entry !

2 comments:

  1. aku pun slalu curi font kt web tu haha sempoi

    ReplyDelete

 
Copyright © 2011-2013. All Right Reserved by