✿ Faten Johary ✿ ஐ Faten Johary ஐ: mengidam ke der?

Friday, November 30

mengidam ke der?

Assalamualaikum ❤

Sebagai manusia kita memang wajib makan untuk terus hidup dan wajib meminta-minta kalau terasa mengidam :D haha best gila semalam dengan gigihnya ibu aku buat lepat pisang special untuk aku sorang je kot. Tak pasti sebab semua orang dalam rumah pun gegeh p sapu sekali. Mak aku tetiba nak buat sebab hari tu aku mengidam nak makan lepat pisang tengok-tengok mak aku buat terus. Ala aku ni merepek je masa tu nak makan tapi tak sangka mak aku buat betul-betul pulak. Terima kasih ibu . I love you memuahhhh! ekekeke

Masa aku melantak lepat tu panas lagi sebab baru lepas kukus. Tapi sedap woo. Aku buat je tak sedap. Mak aku cakap selalu kalau aku nak buat mesti masin la tawar la. Last-last aku letak jawatan jadi chef. Tapi tak bermakna aku tak reti masak ye. Setakat ni hasil yang boleh memgembangkan lubang hidung aku ayah aku cakap aku masak sedap dan boleh bukak gerai bhahaha. Mak aku tu pro sikit sebab tu semua benda dia nak komen. Abang aku pulak diam je bila aku tanya "weh masin tak" "weh rasa nak tercekik tak" "weh macam nak muntah tercirit tak" Asyik diam je macam kurang air liur sampai tak boleh nak cakap dah. Jadi aku huraikan sedap la tu sampai tak sampai hati nak cakap bhahaha.


Ni namanya lepat bakar. 

Siap ! Dah boleh sumbat dalam mulut anda !


Thank you for reading this entry !

23 comments:

  1. @zOeY zAu YaH sedap woo rasa manis je. kalah cokki hahaha

    ReplyDelete
  2. dah follow hehe

    weh ko letak gambar makan tapi ko tak kasi aku pun ehhhhh tembak kan nt hehe

    ReplyDelete
  3. pandai ayah dia ambik hati. tipu sunat...hehe

    ReplyDelete
  4. @nasriz fardisza haa kalau nak datang la uma . satu seringgit hahaha

    ReplyDelete
  5. @ahmadhiSyam ishhh dia ta tipu la. kalau tipu tu tade la sampai jilat2 pinggan terus hahaha

    ReplyDelete
  6. gila best lepat pisang uh..dah lame tak makan.. :)

    ReplyDelete
  7. @Bluewendy hahaha memang best lebi2 lg makan free haha

    ReplyDelete
  8. sedapnya lepat. makan petang2 syok. hehe

    ReplyDelete
  9. dulu masa kecik kecik mak selalu buat lepat pisang untuk bawa bekal sekolah :)

    ReplyDelete
  10. @محمد رازيق pg ptg siang mlm kalau mkn semua time pon syok haha

    ReplyDelete
  11. @░♥si lampu neon♥░ waa sayang mak awakkan pg2 sanggup buat lepat untuk awak. saya ni paksa mak saya baru dia nak buad . kejam tak? hahaha

    ReplyDelete
  12. pandai mak awk buat lepat pisang kn? mintak kt mak awk resepi boleh? hehe..

    ReplyDelete
  13. @Secrets of A Teenage Girl mak saya semua benda dia pandai masak termasuk masakkan orang hahaha. cuma anak dia je yang ta pandai2. menjahanamkan masakan lagi ada la hahah

    ReplyDelete
  14. sedaplah pulak.. ni yang menyampah tengok makanan ni!! arrghhhh :P

    ReplyDelete
  15. @Cik F alah ko ni menyampah2 pon ko telan jugakkan hahaha

    ReplyDelete
  16. Memangah aku telan, kalau aku tak telan takde lah aku jadi beso camni kan? Hakhak

    ReplyDelete
  17. lepat pisang is my favvy suka tgok fatin..comel jer..

    ReplyDelete
  18. sedapnya..blh minta skt..sila lah dtg blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. dulu mak sy buat jual lepat...huhu

    ReplyDelete
  20. Salam, saya ada jual long sleeve maxidress dan jubah cotton denim formal/smart casual selesa dan cantik..sesuai untuk ke pejabat, kuliah, atau jalan2..jemputla tengok2 cuci mate ye :)

    http://hiasanterindahstore.blogspot.com/

    ReplyDelete

 
Copyright © 2011-2013. All Right Reserved by